5P بازاریابی چیست؟
نوشته شده توسط : کاریاب

5P بازاریابی چیست؟

5P از marketing – محصول (Product) ، قیمت (Price) ، ترفیعات (Promotion) ، مکان (Place) و افراد (People) . عناصر کلیدی مارکتینگ هستند که برای موقعیت استراتژیک یک کسب و کار استفاده می شوند. در واقع  5P مارکتینگ که به عنوان آمیخته بازاریابی نیز شناخته می‌شود، متغیرهایی هستند که مدیران و مالکان آن‌ها را کنترل می‌کنند تا مشتریان را در بازار هدف خود راضی نگه داشته، به کسب‌وکارشان ارزش بیافزایند و به متمایز کردن کسب‌وکارشان از رقبا کمک کنند.

4P’s ، 7P’s و 4C’s بازاریابی

4P’s چهار عنصر اصلی فرآیند مارکتینگ هستند که بازاریابان عمدتاً برای ساده‌سازی تلاش‌های خود و کسب موفقیت کلی در نظر می‌گیرند:

محصول (Product) –

برای بازاریابان مهم است که محصول را چه در داخل و چه در خارج و ویژگی هایی که آن را از محصولات رقیب متمایز می کند، بشناسند.

قیمت (Price) –

از آنجایی که تصمیمات قیمت، تقاضا، عرضه و نوع استراتژی بازاریابی را تعیین می کند، ممکن است برندها و محصولات بر اساس نقطه قیمتی خود در بازار به طور متفاوتی قرار گیرند.

مکان (Place) –

مارکتینگ عمدتاً در مورد در دسترس قرار دادن محصولات در مکان مناسب در زمان مناسب است. و تحقیق، تجزیه و تحلیل و ارزیابی مکان‌های ایده‌آل برای قرار دادن محصولات شما برای تبدیل سرنخ‌ها به مشتریان بسیار مهم است.

ترفیع (Promotion)-

برای آگاهی مردم از آنچه می فروشید و تفاوت آن، عناصری مانند مارکتینگ رسانه های اجتماعی، تبلیغات، بازاریابی ایمیلی، روابط عمومی و غیره در نظر گرفته می شود.

علاوه بر این، سه P دیگر، نوع استراتژی بازاریابی انتخابی شما را موثرتر می کند:

افراد (People) –

این شامل مشتریان و کارمندان در زمینه نحوه همکاری آنها برای ایجاد یک تجربه عالی می شود. ارائه خدمات عالی به مشتریان برای ایجاد شهرت مثبت برند شما بسیار مهم است.

فرآیند (Process) –

جریان فرآیندی است که در آن خدمات یا محصولات شما ارائه می شود. این تا حد زیادی بر روی تجربه مشتری متمرکز است.

شواهد فیزیکی (Physical Evidence) –

محیطی است که تجربه در آن اتفاق می افتد. این می تواند یک فروشگاه فیزیکی یا یک فروشگاه تجارت الکترونیکی باشد. در حالی که مکانی است که خدمات یا محصول در آن توزیع می شود، همچنین مکانی است که مشتریان و کارکنان در آن تعامل دارند.

در حالی که این رویکرد مارکتینگ برای بسیاری از کسب‌وکارها به خوبی کار می‌کرد، رابرت F. Lauterborn رویکرد 4C’s را به عنوان جایگزینی برای 4P’s در نظر گرفت تا آن را مشتری محورتر کند.

خواسته ها و نیازهای مصرف کننده (Consumer Wants and Needs)

در مورد انجام تحقیقات گسترده برای اطمینان از اینکه یک محصول یا خدمات خاص خواسته های مشتریان شما را برآورده می کند. اگر اینطور نیست، به تطبیق و اصلاح آن ادامه دهید تا زمانی که کامل شود.

هزینه ها (Costs)

هزینه جایگزین «قیمت» 4P شد زیرا رابرت اف. لاتربورن معتقد بود که فقط قیمت محصول مهم نیست، مصرف کنندگان ممکن است هنگام خرید محصول متحمل هزینه های دیگری نیز شوند.

راحتی (Convenience)

جایگزین کلمه Place از 4P شد. راحتی بر اهمیت در دسترس بودن محصولات برای مصرف کنندگان تاکید دارد. دقیقاً، بازاریابان باید چندین نقطه دید برای محصولات داشته باشند.

ارتباطات (Communication)

بر خلاف روش های marketing مرسوم که بر برجسته کردن کیفیت محصولات تمرکز می کنند، بر ارتباطات باز بین مصرف کننده و برند تأکید می شود.

صرف نظر از هر رویکردی که بازاریاب اتخاذ می کند – 4P’s ، 7P’s و 4C’s ، برای شما مهم است که بدانید این نقطه شروع زمانی است که پیشنهادات خود را به بازار ارائه می کنید.





:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مهر 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: